Hopper

 

Litla Askja fra Spøttrup (5-gænger)

Født 1997

Broget (rød & hvid), stangmål: 141cm

Førerhest for vores hoppeflok. Askja er en helt igennem stor og pragtfuld hoppe efter Gulltoppur frá Þverá, Skíðadal. Vi har selv beholdt 4 afkom efter hende. Vallakkerne: Þokki fra Aastrup 2008 og Prins Laxi fra Sejtræk 2012, hoppen: Ýsja fra Sejtræk 2009 , unghesten: Stormur fra Sejtræk 2014. Askjas sidste afkom: Smilla fra Sejtræk 2017, er solgt i 2021. Alle Askjas afkom har arvet hendes fantastiske sind. Askja er ved at være en ældre dame, og hun nyder nu sit otium på her på Sejtræk, hvor hun får masser af omsorg. Købt af Jørgen Aastrup i 2008 med føllet: Þokki ved siden. 

 

Askja og hendes 5 afkom, avlet af os: Þokki, Ysja, Prins Laxi, Stormur og Smilla

 

Álfadis fra Kistufelli (5-gænger)

Født 2006

Móvindótt uden aftegninger = Silverblack, stangmål: 137cm

 

 Álfadis - naturtölter - købt hjem fra Island i 2009. Farfar er Gaukur frá Innri-SkeljabrekkuHoppen har ikke udviklet sommereksem. Tilredet og gangsat i Danmark af Jón Stenild, Langtved Isheste. Álfadis bliver redet af Lisbet. Hoppen har udviklet sig til en helt vidunderlig ridehest - gudesmuk, vilje over middel, super lette og altid taktfaste gangarter. Fremadgående, men styrbar. Passen er utrænet, men Álfadis finder i meget høj fart selv sit flyvpas. Går gerne både forrest, bagerst og ved siden af en anden hest, når hun rides i flok. Hun har fået 2 smukke og lovende vindótt afkom: Saga fra Sejtræk 2012 og Vinda fra Sejtræk 2014. Og også et rigtig fint hingsteføl: Ísak fra Sejtræk 2017 - rødblak.

Álfadis er ikke nogen nussehest!

Álfadis og hendes 3 afkom: Saga, Vinda og Isak


 

Ysja fra Sejtræk (5-gænger)

Født 2009

Rød- og hvidbroget, stangmål: 139cm


Smuk, luksus skovturshoppe med masser af udstråling efter vores egen Litla Askja fra Spøttrup og hingsten Stjarni fra Dallsmynni. Pænt bygget, velrejst, og en hest man lægger mærke til. Hun har tølt som foretrukken gangart, og tølten er med lange skridt og flot markeret løft. Hun mestrer tølt i hurtigt  tempo. Hun er taktfast i alle gangarter og præsenterer sig altid med pænt løft og i en flot holdning. Hun ynder også den korte galop, der er med højt løft, i hurtig galop skyder hun en enorm fart. Passen er utrænet. Ysja har gået flere stævner, og har vundet fine medaljer. Hun blev tilredet og gangsat af Camilla Jørgensen i 2014. Der er fortsat masser af potentiale i Ysja, som vi købte hjem igen i 2017. Ysja rides af Lisbet, og hesten har de senere år udviklet sig til en helt eminent turhest, som elsker at komme afsted med de hurtige heste i såvel skoven som på stranden. Vinda fra Sejtræk

Født 2014

Móvindótt uden aftegninger, stangmål: 137cm

 

Flot ung hoppe med masser af man og hale. Vinda er efter vores egen hoppe Álfadis frá Kistufelli og hingsten

 Starri fra Nørremark

Vinda blev tilredet af Jón Stenild, Langtved Isheste i foråret 2019. Hun er lærenem, meget fremadgående og hurtig i sine reaktioner - vilje over middel. Vinda rides af Lisbet, som har gangsat unghesten i august 2019 uden problemer. Vinda har fantastiske gangarter, og hun mestrer såvel trav med godt stræk som taktfast tølt i flere tempi. Galoppen er let.

Vinda er en stjerne :)

spacer NEWWWEB CMS spacer