Hopper

 

Litla Askja fra Spøttrup (5-gænger)

Født 1997

Broget (rød & hvid), stangmål: 141cm

Førerhest for vores hoppeflok. Askja er en helt igennem stor og pragtfuld hoppe. Vi har 5 afkom efter hende. Vallakkerne: Þokki fra Aastrup 2008 og Prins Laxi fra Sejtræk 2012, hoppen: Ýsja fra Sejtræk 2009 , unghesten: Stormur fra Sejtræk 2014 og en hoppeplag: Smilla fra Sejtræk 2017. Alle Askjas afkom har arvet hendes fantastiske sind. Askja er ved at være en ældre dame, men har fortsat fremdrift, højt løft og store bevægelser - pragtfuld tölt. Passen er utrænet. Hun er meget lydhør for hjælperne, fuld styrbar og utrolig sød i omgang. Købt af Jørgen Aastrup i 2008 med føllet: Þokki ved siden. Askja bliver redet af Lisbet.

 

Askja og hendes 5 afkom hos os: Þokki, Ysja, Prins Laxi, Stormur og Smilla

 

Álfadis fra Kistufelli (5-gænger)

Født 2006

Móvindótt uden aftegninger = Silverblack, stangmål: 137cm

 

 Álfadis - naturtölter - købt hjem fra Island i 2009. Hoppen har ikke udviklet sommereksem. Tilredet og gangsat i Danmark af Jón Stenild, Langtved Isheste. Álfadis bliver redet af Lisbet. Hoppen har udviklet sig til en helt vidunderlig ridehest - gudesmuk, vilje over middel, super lette og altid taktfaste gangarter. Fremadgående, men styrbar. Passen er utrænet, men Álfadis finder i meget høj fart selv sit flyvpas. Går gerne både forrest, bagerst og ved siden af en anden hest, når hun rides i flok. Hun har fået 2 smukke og lovende vindótt afkom: Saga fra Sejtræk 2012 og Vinda fra Sejtræk 2014. Og også et rigtig fint hingsteføl: Ísak fra Sejtræk 2017 - rødblak.

Álfadis er ikke nogen nussehest!

Álfadis og hendes 3 afkom: Saga, Vinda og Isak


 

Ysja fra Sejtræk (5-gænger)

Født 2009

Rød- og hvidbroget, stangmål: 139cm


Smuk, luksus skovturshoppe med masser af udstråling efter vores egen Litla Askja fra Spøttrup og hingsten Stjarni fra Dallsmynni. Pænt bygget, velrejst, og en hest man lægger mærke til. Hun har tølt som foretrukken gangart, og tølten er med lange skridt og flot markeret løft. Hun mestrer tølt i hurtigt  tempo. Hun er taktfast i alle gangarter og præsenterer sig altid med pænt løft og i en flot holdning. Hun ynder også den korte galop, der er med højt løft, i hurtig galop skyder hun en enorm fart. Passen er utrænet. Ysja har gået flere stævner, og har vundet fine medaljer. Hun blev tilredet og gangsat af Camilla Jørgensen i 2014. Der er fortsat masser af potentiale i Ysja, som vi købte hjem igen i 2017. Ysja rides af Lisbet, og hesten har de senere år udviklet sig til en helt eminent turhest, som elsker at komme afsted med de hurtige heste i såvel skoven som på stranden. 


spacer NEWWWEB CMS spacer