Uggerby Klitplantage

Klitplantagen

Klitplantagen

Plantagen ligger 40 meter bag bygningerne og når helt ned til stranden. Plantagen forløber i et 1 - 1½ km bredt bælte langs kysten i øst - vestlig retning. Mod vest er den sammenvokset med Lilleheden Klitplantage, og mod øst når den næsten frem til Tversted. Klitplantagens areal er ca. 500 ha.

Et rigt dyre- og planteliv slår dig i møde

Plantagen er i dag meget artsrig i beplantningen; med løvfældende træer og nåletræer samt store ryddede lysninger. Denne variation giver et fantastisk flot og skiftende lysindfald, der naturligt danner en vidunderlig spændende artsrig bundvegetation. Dette medfører også, at Uggerby Klitplantage er et fantastisk sted at bevæge sig rundt i - både for os mennesker og for masser af forskellige dyr. Det rige dyre- og planteliv i plantagen vil give dig sanseoplevelser for livet. Se de små egern springe rundt fra gren til gren, og se ræven stå på lur i sin pragtfulde røde pels. Hør spættens karakteristiske hakken og skovduernes kurren. De mange rådyr kommer med deres små kid, og man forundres over, hvor tæt de tillader os at komme på. Jo, her er det en god idé at have kameraet kørt i stilling.

Et rigt dyre- og planteliv slår dig i møde
Adgangsforhold

Adgangsforhold

Der er nedkørsel til stranden ad Tolstrupvej og Kjulvejen. Disse forbindes af Uggerby Skovvej, der løber på langs i plantagen med masser af P-pladser, der danner udgangspunkt for mange ture i plantagen. Plantagen er ellers bilfri og derfor et meget fredfyldt område.

Rideruten Nordvendsyssel, vandrestien Nordsøstien og cykelruten Nordsøruten løber alle igennem plantagen. Der er natur rastepladser med borde og bænke samt flotte shelters til brug for primitiv overnatning.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System